Duurzaam wonen – De Hout

Duurzaam wonen

U verwacht van uw nieuwe huis dat het zuinig is met grondstoffen en energie, want u wilt zo duurzaam mogelijk leven.

Woont u in De Hout, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over uw ecologische voetafdruk. Wij hebben gebruik gemaakt van gerecycled materiaal waar dat mogelijk is, en systemen toegepast waarmee u het energieverbruik tot een minimum terugbrengt terwijl u geniet van een maximum aan comfort.

Doorgaans heeft een nieuwbouwhuis een zeer lage energieprestatiecoƫfficiƫnt (EPC) van 0,4.

De EPC is een maat voor energiezuinigheid: hoe lager, hoe beter. Bij De Hout gaan wij veel verder dan reguliere nieuwbouw. De EPC is in De Hout 0,2.

Op het gebied van energiebesparing hebben we in uw nieuwbouwwoning in De Hout gekozen voor de meest geavanceerde systemen.
Energie, warmte en koeling worden gewonnen uit natuurlijke bronnen. Zonnepanelen zijn bekende voorbeelden, maar De Hout gaat verder. Veel verder. Zo winnen we warmte en koelte uit de bodem onder de gebouwen, en benutten we zelfs de restwarmte uit de ververste lucht en het water dat u gebruikt heeft voor bad of douche.

Hergebruik van materialen is een belangrijke voorwaarde van de missie om wonen in De Hout duurzaam te maken. Het hout dat in uw nieuwbouwwoning verwerkt wordt, is voorzien van een FSC-keurmerk dat u garandeert dat de bomen gekapt zijn met respect voor de omgeving. Er worden nieuwe bomen aangeplant om het ecosysteem op de plaats van de kap intact te houden.

Uw nieuwbouwwoning midden in Amsterdam is in veel opzichten circulair gebouwd.

U haalt met speels gemak het hoogst mogelijke rendement uit al deze maatregelen dankzij slimme systemen (domotica), en tegelijkertijd wint u aan comfort en veiligheid. U heeft de controle over verlichting en verwarming in de hand. Altijd en overal.

Bekijk ook de film over het duurzame klimaatsysteem.

De Hout is een project van: