Oostenburg De Hout - Nieuwbouw woningen in Amsterdam

De Hout.
Een verfijnd grachtenpand

Een verfijnd grachtenpand

Direct aan de VOC-kade, waar ooit het hart van de Amsterdamse handel in industrie klopte, wordt nu een verfijnd grachtenpand gebouwd: De Hout. Een nieuwbouwwoning kunnen kopen op deze historische locatie mag gerust een buitenkans heten. Zeker als u bedenkt dat De Hout kleinschalig is en slechts vier woningen telt.

De houten gevels en vloeren van De Hout verwijzen naar de geschiedenis van Amsterdam: ooit werden alle huizen in de stad gebouwd van hout. Wie goed kijkt, ontdekt details die verwijzen naar de 17e eeuw. Zo heeft het pand bijvoorbeeld een balkenplafond, net als de grachtenpanden in de Gouden Eeuw.
‘Maar nostalgisch is het niet’, stelt het verantwoordelijke bureau, Workshop Architecten. ‘Integendeel: wij vinden het belangrijk dat het eindresultaat hedendaags is. Een modern gebouw, maar ontworpen met respect voor een typisch Amsterdamse traditie.’

 

Wonen aan het water
Het eilandgevoel van Oostenburg

Het water geeft Oostenburg een bijzonder karakter. U woont in het hart van Amsterdam, maar ook op een eiland, en dat brengt een unieke sfeer, een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid.

De Hout staat pal aan de VOC-kade, een plek die gemaakt is voor ontmoetingen met buren, vrienden en bezoekers. Hier spelen kinderen tikkertje, borrelen collega’s op het terras, lopen sportievelingen hard, skaten jongeren op de betonnen randen, turen groepjes vrienden ontspannen over het water en begroeten buren elkaar vanaf hun sloep.

Het interieur:
doe het met DOEN

Het bijzondere karakter van De Hout springt direct in het oog door de houten gevel. Het gebouw is robuust van buiten, maar verfijnd van binnen. Zo’n unieke nieuwbouwwoning in het centrum van Amsterdam vraagt om een interieur dat met liefde en aandacht samengesteld is.

Speciaal voor De Hout is de creatieve Rotterdamse ontwerpstudio DOEN betrokken bij het samenstellen van de interieurtekeningen en sfeerimpressies. Het team van DOEN laat u graag ontdekken hoe u uw luxe stadswoning een persoonlijk karakter kunt geven. Ontdek wat kleuren en materialen kunnen doen voor de vloeren en de wanden. Laat u inspireren bij het bepalen van de indeling en het kiezen van de meubels die uw nieuwbouwwoning helemaal van u maken.

De Hout is een project van: